Ugo Ehiogu. S-ar putea ca numele să nu-ţi spună prea multe, dar englezii îl ştiu bine. Are 406 meciuri jucate în Marea Britanie. Îl ştiu şi steliştii, pentru că l-au avut de două ori adversar. La 44 de ani, Ugo s-a stins brusc, după ce inima lui s-a oprit în timpul unui antrenament al echipei secunde de la Tottenham.

Pe 25 noiembrie 1997, Steaua are meci cu Aston Villa, în Cupa UEFA. Mihai Stoichiţă e antrenorul roş-albaştrilor, iar în teren joacă Reghecampf, Lăcătuş, Rotariu, Militaru sau Ciocoiu. Se termină 2-1 pentru Steaua. În defensiva adversarilor e şi Ugo Ehiogu.

În urmă cu 12 ani, în sezonul 2005/2006, Ugo dădea din nou piept cu steliştii. În dubla de tristă amintire, englezul era căpitanul lui Middlesbrough de pe Lia Manoliu. Steaua se impunea cu 1-0. În retur, ştiţi povestea, Boro bate cu 4-2 şi merge în finala Cupei UEFA.

Pe 20 aprilie 2017, Ugo Ehiogu se prăbuşeşte pe gazon în timpul unei şedinţe de pregătire a echipei de tineret a lui Tottenham Hotspur. Îi pregăteşte pe aceşti puşti din 2014 şi i-a pasat echipei mari numele grele de acum.

Pe 21 aprilie, după o zi de comă, inima lui Ugo se opreşte. Medicii confirmă decesul. Avea 44 de ani.