Gata, să aducă repede cineva trofeul! Opriţi Liga Campionilor, terminaţi cu remontada de la Barcelona, uitaţi de ce propune Cholo la Atletico, ultimul act s-a jucat pe Bernabeu, între Real şi Bayern Munchen.

Ai lui Zidane cu ai lui nea Carlo. Parte-n parte. Până acum, erau în aceeaşi parte, în stânga cum ieşi de la vestiare, dar totul s-a schimbat. Totul mai puţin Viktor Kassai, acest Haţegan al ungurilor, care greşeşte grav în mai toate meciurile şi totuşi e pus de UEFA să-i fluiere pe cei mai buni.

Ungurul o pune bine pe var, când Casemiro îl bruschează pe Robben în careu. Transformă Lewandowski şi Bayern face 1-0. Bavarezii mai au nevoie de-un gol, dar cei de-o bagă în aţe sunt băieţii în alb. Casemiro îşi ia revanşa şi dă o centrare ideală, iar Cristiano Ronaldo face 1-1 cu o lovitură de cap ce-i lasă la pământ pe Lahm şi Neuer.

După o primă repriză senzaţională, plină de ratări şi terminată cu un 0-0 mai spectaculos ca niciodată, golurile apar în partea secundă pe bandă rulantă. 1-1 ţine puţin, căci Ramos vrea să dea gol şi-l învinge uşor, plasat, pe Navas, prins pe picior greşit.

Căpitanul Realului marchează în proprie poartă şi Bayern face 2-1. Gata, uitaţi ce-a fost în Germania, acum totul e egal.

  • Bine, ar fi fost aşa dacă băiatul cu fluierul, Kassai, n-o lua razna în 84, când îi dă al doilea galben lui Vidal, după cel mai frumos şi regulamentar tackling al meciului.

Hai, tată, că p-asta o vedea şi Marius Avram, stând cu spatele şi mergând pe mâna rezervei Chivulete junior. Cotele la pariuri scad dramatic pentru calificarea lui Real, asta după ce spaniolii o luaseră la vale la 1-2.

Bine, scorul e tot ăla, dar Vidal e la duşuri, iar acum se joacă 11 contra 10. Şi mai sunt 30 de minute, alea de prelungiri, căci după 90 a rămas cum am vorbit, 2-1 pentru Bayern.

Ancelotti îi aruncă în ofensivă pe nemţi, dar golul îl dă Real. Ramos aruncă o minge în careu, Ronaldo preia fără probleme, nemarcat de nimeni, şi îl învinge pe Neuer, la o fază unde Paula Ungureanu apăra lejer. Reluările arată că portughezul era cam un metru în ofsaid, dar brigada lui Kassai e sfârşită.

Până la finalul finalului, Real mai marchează de două ori, prin Ronaldo, care bifează hattrick-ul, şi Asensio, iar Bayern se prăbuşeşte sub ole-urile de pe Bernabeu şi nepriceperea lui Kassai. Dar dacă e doar despre fotbal, atunci să opriţi Liga şi să spuneţi că asta a fost finala.