Timp de jumătate de an, Gheorghe Hagi a reuşit să transforme Viitorul Constanţa într-o maşinărie de fotbal. Puştii pe care i-a adus din mai toate colţurile ţării şi i-a antrenat în condiţii excelente, dar şi cei 4-5 fotbalişti de experienţă din lot i-au răsplătit încrederea şi au reuşit un sezon regulat fantastic.

13 victorii - 7 egaluri - 6 înfrângeri. Aşa arăta linia de clasament pentru Viitorul, care intra în PlayOff de pe poziţia a 4-a, cu două puncte mai mult decât Steaua şi cu 5 în spatele liderului Astra.

Până aici este povestea frumoasă. Apoi a venit o iarnă grea în România şi mult mai grea pentru Hagi. Intrat în PlayOff cu şanse reale pentru câştigarea campionatului şi cu siguranţa participării în cupele Europene, "Regele" a început să mute cel puţin dubios.

Între buturi, Hagi renunţă la Râmniceanu şi Albuţ, dar face un efort financiar consistent pentru a-l aduce la echipă pe Pecanha. Salariu mare, gafe pe măsură. O decizie catastrofală. Acum, Viitorul a ajuns să joace cu un fotbalist născut în 1997, semn că Hagi şi-a dat seama de eroarea făcută. Prea târziu.

Mai apoi, Gică îşi trimite căpitanul golgeter, Bogdan Mitrea, la Ascoli, şi-i face loc în defensivă unui transfer nou, Herold Goulon, adus gratis de la Omonia Nicosia. Faliment total, căci Viitorul a început să încaseze goluri pe bandă rulantă, iar Goulon a plecat recent de la clubul din Ovidiu, cu contractul reziliat.

Trecem în linia de mijloc, acolo unde Hagi avea doi oameni esenţiali: Filip şi Achim, ultimul dintre ei care tocmai ce începuse să cocheteze şi cu naţionala. Dar poate tocmai acest lucru l-a năucit pe Hagi, care, mare atenţie, îl lasă LIBER de contract pe Achim la Voluntari, unde tocmai venise Dumitru Dragomir. Faliment total, căci Pablo de Lucas, cel adus pentru zona mediană a echipei a dezamăgit crunt.

Mergând spre ofensivă, Hagi reuşeşte din nou să ia o decizie proastă. Îl lasă să plece pe Aganovici, omul care i-a înscris şapte goluri în 23 de partide, la AEL Limassol pentru 50.000 de euro. Şi nu, n-am greşit cifrele. În locul său îl aduce pe Vlad Rusu, de la retrogradata Petrolul, care a marcat un singur gol în acest an. Vreo logică?

Şi după toate aceste mutări neinspirate, Hagi nu are curajul să-şi asume răspunderea. Pasează cele cinci meciuri fără victorie din PlayOff (trei înfrângeri şi două egaluri) pe jucătorii cu experienţă, care nu mai au chef de performanţă, dar pe care el i-a transferat, antrenat şi băgat pe teren. Nimeni altcineva.

La cum joacă, Viitorul are şanse mari să nu câştige nicio partidă din PlayOff şi să meargă în Europa League doar pentru ca ASA Târgu Mureş sau Dinamo n-au drept de participare în cupele europene, nu pentru valoarea arătată pe teren.

Surprinzător, pentru Hagi campionatul s-a încheiat fix atunci când miza cea mare începea. Râmniceanu, Achim, Aganovici, Mitrea sau Manea meritau statuie, Gică, în special în comparaţie cu ce ai adus în locul lor.