Pe 7 mai 2000, Atletico reușea doar un egal, cu Oviedo, și retrograda în Segunda. Două săptămâni și jumătate mai târziu, Real făcea rost de a opta Ligă a Campionilor din istorie. 14 ani mai târziu, cele două echipe jucau o finală de CL. 735 de zile mai încolo, alta!

Față de Lisabona, Real Madrid nu s-a schimbat mult. Kroos era la Bayern, Keylor la Levante. Șase dintre jucătorii de atunci vor fi titulari astăzi și, din cinci câți mai rămân, trei sunt, încă, în lot. Ca și atunci, antrenamente la Valdebebas, același avion, aceleași rutinne. Atletico, dimpotrivă. Șase jucători noi, antrenamente în patru locuri diferite.

Madridul vine după un finiș în forță în Primera, unde a recuperat ”pierderile” față de Barcelona, dar catalanii nu s-au împiedicat pe final. Oamenii lui Zinedine Zidane (care nu a câștigat, niciodată, în fața lui Simeone, nici ca jucător, nici ca antrenor) au 12 meciuri și 12 victorii în ultima perioadă, iar CR7 a punctat de patru ori în două partide. În șapte sezoane la rând, Madridul a marcat mai mult de 100 de goluri și asta spune totul despre forța ofenisvă a celor de pe ”Bernabeu”.

De celalată parte, Atletico a încasat numai 18 goluri, o defensivă - beton! Griezmann - adversarul nostru de la Euro, de peste două săptămâni - a punctat, în toate competițiile, de 32 de ori, deci ”plăpumarii” nu fac antifotbal, așa cum mulți spun.

Madridul nu are infirmeria plină. Raphael Varane e accidentat de multă vreme, dar a făcut deplasarea, pentru a ajuta la moral. Cristiano Ronaldo i-a speriat, nițeluș, pe fanii Realului în această săptămână, nu e sută la sută apt, dar cine vrea să rateze un asemenea joc? Atletico nu are accidentați, doar Savic e în locul lui Gimenez, iar Augusto va fi titular.

REAL MADRID: Navas - Marcelo, Pepe, Sergio Ramos, Carvajal - Kroos, Casemiro, Modric - C.Ronaldo, Benzema, Bale.

ATLETICO MADRID: Oblak - Juanfran, Savic, Godin, Luis Filipe - Saul, Gabi, Augusto, Koke - Griezmann, Torres.

PRONOSTIC

Mulți vorbesc despre ”ambele echipe marchează”, unii spun că Atletico va produce surpriza. Văd o primă repriză fără goluri, apoi un 1-1 după pauză. Adică X la final. Cine ridică trofeul? După ce prinzi un 3.15 mai te interesează asta? SUERTE!