Finala Campionatului European de Fotbal în Sală, Rusia - Spania, din Serbia. Rivalitatea dintre cele două echipe datează de 20 de ani, când, la Cordoba, pe teren propriu, ibericii făceau rost de primul lor titlu continental. Interesant este faptul că din 10 finale, cele două protagoniste din această seară au disputat, între ele, jumătate: de trei ori s-au impus băieții lui Cervantes. 

Penultimul duel a fost în Zagreb, în 2012. Sergio Lozano a dus meciul în prelungiri, unde Spania avea să se impună. Per total, din 20 de partide, ibericii au învins în 16. Ultima oară s-au duelat în Italia, în 2014, unde rușii au avut câștig de cauză.

RUSIA

Spre deosebire de Spania, Rusia a avut câteva partide grele la acest ”european”. Un 2-1, dificil, cu Kazahstanul, apoi o semifinală cu amfitrionii, în care s-a întrebuințat serios. Rușii, plini de brazilieni naturalizați, vor revanșa. Romulo e în formă.

Ultimele rezultate: 7-1 cu Turcia, 2-1 cu Kazahstan, 2-2 contra Croației, 6-2 cu Azerbaidjan, 3-2 cu Serbia.

SPANIA

Ibericii n-au tremurat până în finală. Au avut un hop mic cu Portugalia, dar cu un singur Ricardinho nu se poate ajunge în ultimul act. Apoi, în semifinală, cu Kazahstanul, s-au impus doar cu 5-3, deși au controlat jocul. 

Ultimele rezultate: 7-1 cu Olanda, 5-2 cu Ungaria, 4-1 cu Ucraina, 6-2 cu Portugalia, 5-3 cu Kazahstan.

PRONOSTIC

Într-o finală de Campionat European se poate întâmpla orice, mai ales că parchetul va fi plin de...iberici, de o parte și de cealaltă. Se poate juca și la numărul de goluri, dar s-au văzut și rezultate de 0-0, așa că e mai greu. Cotă frumoasă e și la Spania câștigă, indiferent de modalitate (1.40, la Unibet), însă merg pe mâna ibericilor, victorie în timpul regulamentar.

Ultimele dueluri directe: Rusia - Spania 4-3, 2014, Spania - Rusia 3-2, 2012, Rusia - Spania 1-3, 2012, Rusia - Spania 0-0, 2010

Meciul este în direct, pe Eurosport 2, cu începere de la 21.48.

Suerte!