Pe hârtie, Sevilla este, clar, favorită. Câștigătoarea ultimelor două ediții de Europa League evoluează acasă, pe ”Sanchez Pizjuan”, unde are 16 meciuri legate victorioase, 14 dintre ele fără gol primit!

SEVILLA

Nzonzi și Konoplianka nu sunt. Vitolo e incert, dar face parte din lot. Noutatea este recuperarea lui Krychowiak, după o lună și jumătate de absență. Marea revenire va fi Reyes, probabil titular. Mulți spun că al andaluzilor căpitan este ieșit din formă, dar când muzele îl vizitează, devine letal. Kevin Gamiero și Banega nu vor să lase loc de surprize. Jucăria funcționează: locul cinci în Primera, calificare în finala Cupei Spaniei, așa că băieții lui Emery sunt relaxați, se pot gândi doar la meciul cu FC Basel. Apropos de ultimul act al Copei del Rey, unde vor da piept cu Barcelona: FC Basel și Barca sunt fondate de același om, miticul Joan Gamper...

FC BASEL

După 0-0 din tur, Basel a pus mâna pe St. Gallen, învingând fosta trupă a actualului antrenor de la Petrolul, Ionel Gane, cu 4-2. Însă campionatul din Țara Cantoanelor nu prea seamănă cu La Liga, așa că...

Embolo, accidentat, revine în prima garnitură a lui Fischer, dar lipsește Walter Samuel, ex Roma, Real ori Inter. Elvețienii sunt în formă bună, au cinci meciuri fără înfrângere.

PRONOSTIC

Chiar dacă unii se mai gândesc la surprize, miza e prea mare pentru ca Sevilla să dea greș, așa că ”1” pare un pronostic civilizat. Sigur, se poate strâmba din nas, cota e prea mică, însă dacă o legi de alta, te poți completa frumos...Suerte!