Povestea o cunoașteți. De câteva zile, Anglia fotbalistică ”fierbe” după ce Andy Woodward, fost jucător la Sheffield Wednesday, a prezentat abuzurile de natură sexuală la care el și colegii săi au fost supuși pe vremea copilăriei de către antrenorul Barry Bennell. Acum a venit rândul lui Matt Le Tissier, fostul căpitan al lui Dan Petrescu de la Southampton, să vină cu alte ”bombe”: pe vremea junioratului, tehnicianul Bob Higgins îi dezbrăca și îi masa pe toți...

Cu câteva zile în urmă, Andy Woodward, fost jucător la Sheffield Wednesday, a detonat bomba, anunțând că pe vremea cănd evolua la copii și juniori a suferit abuzuri sexuale grave de la antrenorul Barry Bennell. S-a declanșat un amplu proces, în total 55 de persoane fiind acuzate, în acest moment, de astfel de practici. De curând, Matt Le Tissier, fostul ”căpitan” de la Southampton, acolo unde a și fost coleg cu Dan Petrescu și unde a activat în peste 480 de meciuri, a făcut dezvăluiri incredibile.

”Am ajuns la Southampton în 1985, la 17 ani. Toți copiii erau dezbrăcați, antrenorul Bob Higgins ne întindea pe un pat și ne masa așa, în costumul lui Adam. Eram rușinați, dar nu puteam face nimic. Nu aveam mintea de astăzi. Acum, la 50 de ani, gândesc altfel. Atunci ne băteam cu prosoapele, făceam concursuri de chiloți uzi și ne puneam săpunurile pe jos, să călcăm pe ele. Azi, însă, glumele nu mai par la fel, dacă la analizezi. Mai ales cele cu tentă sexuală”...”Sunt mulți jucători care au rămas cu traume de atunci. Faptul că au decis să vorbească după 30 de ani e un act de curaj, dar și o dramă, pentru că de atâta vreme oamenii aceștia țin o dramă în ei”, a spus Le Tissier, selecționat, de opt ori, în naționala Angliei.