În urmă cu mulţi ani, când Peter Schmeichel apăra buturile lui Manchester United, fiul său, Kasper, se bucura de fiecare moment în care era pe gazon cu tatăl său.

A văzut numai mănuşi şi echipamente de portar în toată copilăria lui, aşa că era clar ce-o să urmeze. Numele de Schmeichel i-a atârnat greu de tot, iar comparaţiile l-au cam afectat şi, mai apoi, întărit. A început fotbalul la Manchester City, asta chiar dacă Peter a făcut istorie pentru United, dar n-a prins la cetăţeni decât opt partide.

Au urmat împrumuturi la Darlington, Bury, Falkirk, Cardiff, Coventry şi, mai apoi, câte un sezon pentru Notts County şi Leeds United. Dar în 2011 avea să ia cea mai bună decizie.

Avea 25 de ani şi era chemat acolo de Eriksson, manager cu care mai lucrase şi la City. De această dată semna pe post de titular.

  • Ce s-a întâmplat mai departe deja ştiţi. Promovare în Premier League, campioană a Angliei după un sezon senzaţional şi participare în Liga Campionilor.

Marţi seară, în tribunele stadionului din Leicester e Peter Schmeichel. Ceva mai jos, în iarbă, e Kasper. E faţă în faţă cu Nzonzi, de la 11 metri. Apără, iar Leicester e în optimile Ligii. Familie de portari... de succes!

În tur, mai făcuse o nebunie şi apărase alt penalty: