În 2002, la capătul unei curse de vis, Aitor Gonzalez cucerea Turul Ciclist al Spaniei chiar lângă stadionul ”Santiago Bernabeu”, iar președintele Florentino Perez îi oferea, drept cadou, un tricou al celei mai galonate echipe de fotbal din lume. Câștiga 1.000.000 de euro pe an, devenise faimos. Pe 25 octombrie 2016, o patrulă l-a prins în timp ce spărgea, cu un ciocan, geamurile unui magazin, pentru a fura telefoane mobile

Veți spune că titlul e pus pentru a atrage clickuri, că ce legătură are stadionul lui Real Madrid  cu un ciclist care sparge, la două noaptea, un magazin de electronice pentru a fura? Dar Aitor Gonzalez este ”eroul” ambelor povești.

În 2002 era aproape un necunoscut. Primea, anual 60.000 de euro. Însă a venit ”La Vuelta”, cu finalul ei încredibil, aproape de ”Saniago Bernabeu”, la contracronometru, iar Aitor a câștigat Turul Ciclist al Spaniei. Președintele Florentino Perez i-a pus, peste tricoul de campion, pe cel al lui Real Madrid, intrase într-o galerie selectă, alături de Laurent Jalabert, Jan Ullrich ori Tony Rominger. Semna, imediat, cu ”Fassa Bortolo”, un milion de euro / an devenea salariul său. Nu se oprea aici: cucerea etape din ”Il Giro” sau din Turul Franței. Apoi, după ce se dădea jos de pe bicicletă, devenea alt om.

În 2005 cumpăra o discotecă în Alicante. Avea să se dovedească un eșec. În 2007 era încătușat: condusese sub influența băuturilor alcoolice, dar și a drogurilor. În 2008 și-a dat întâlnire, la ceas de noapte, cu un om de afaceri care-i datora bani. S-a dus acolo cu o bâtă de baseball în mâini. Peste trei ani, după o inginerie imobiliaro-financiară era, din nou, arestat. Soția l-a abandonat. A început să viziteze cercuri suspecte, s-a ales cu un copil, niciodată recunoscut. Pe 25 octombrie 2016, pe la ora două noaptea, un agent al Poliției din Alicante a auzit zgomote ciudat și sticle sparte. Cu un ciocan, Aitor pusese la pământ geamurile unui magazin de electronice, încercând să fure telefoane mobile. ”Când am primit telefonul, sincer, am crezut că este ceva mai grav. Mă așteptam la mult mai rău”, a spus unul dintre prietenii săi.