Ruben, un basc de 34 de ani, om al străzii, dormea, alături de un câine, de ceva timp în fața porții cu numărul 20 de la stadionul lui Real Sociedad. Într-o dimineață, președintele fostei grupări a lui Gică Craioveanu, Jokin Aperribay, a coborât penyru a-i propune un ”transfer”: Ruben și tovarășul vor fi angajați, două luni, pe ”Anoeta”. Dacă totul merge bine, contractul se va prelungi

Ruben are 34 de ani. Până în vara lui 2013 a lucrat ca grădinar. Atunci și-a pierdut slujba. A devenit om al străzii, alături de un câine, tovarășul său. A trecut prin Barcelona, pe la Madrid ori Burgos. De luni bune se aciuaseră la poarta 20 a stadionului ”Anoeta”, prima casă a lui Gică Craioveanu în Spania. Acolo dormeau, de acolo priveau meciurile Realului. Într-o dimineață, poarta 20 s-a deschis. Pe dinăuntru. Președintele Jokin Aperribay aflase de ei. De om și de câine. A fost scurt. ”Ruben, te vrem la noi. Te angajăm la curățenie. Am înțeles că te pricepi și la grădinărit, poate dai o mână de ajutor și la teren. Două luni, de probă. Apoi, dacă treaba merge, ești definitiv!”

Asta a fost tot. ”Nu știu pentru cât timp va fi, dar știu că sunt oameni cu suflet și, ceea ce mi-au dat, e de ajuns! Cel mai greu e atunci când ești ignorat!”, a spus Ruben care, de luni, a intrat, deja, în pâine.