Când vine vorba de fotbalul nigerian, gândul ne zboară automat la legende din această țară, precum Jay-Jay Okocha, Nwankwo Kanu, Celestine Babyaro, Sunday Oliseh și lista poate continua la nesfârșit.

Tot în legătură cu balonul, dar nu neapărat cu înalta performanță din triunghiul verde, ne vom aminti peste ani și de Harrison Chinedu. Acesta este un fotbalist nigerian amator care este la un pas de a intra în Guiness Book cu o performanță ieșită din comun.

Chinedu a atras atenția faimoaselor instituții de presă France Press și Al Jazeera cu ultima sa prestație din afara terenului. Acesta a pedalat o distanță de 103,6 km, între o plajă din afara orașul Lagos până în centrul orașului amintit, cu o minge pe cap.

La o primă vedere, mingea pare a fi lipită de capul nigerianului, însă nu este așa, ci e vorba doar de talentul jucătorului. Prin acești 103,6 kilometri pedalați cu balonul pe cap, Chinedu și-a doborât un record anterior, la fel de ciudat. Tot în 2016, dar în martie, Chinedu a traversat 48,08 kilometri cu mingea pe cap.

”Acestea sunt recorduri create de mine și sunt fericit cu aceste realizări.” a spus Chinedu, cel care așteaptă acum să vadă dacă recordul său va fi omologat de Guiness Book.